Silahlı güvenlik elemanı veya silahsız güvenlik elemanı olmak için bir müddet eğitim almak şarttır. Ülkemiz kurallarına göre güvenlik görevlileri bir müddet eğitim alarak güvenlik görevlisi olabilir. Son zamanlarda üniversite eğitimi olmayanlar için en iyi mesleklerden birisi olarak görülen güvenlik görevlisi mesleği için bir müddet kurs almak gereklidir. Gerekli olan kurslar özel güvenlik kursları tarafından verilir ve bu kurumlar tarafından güvenlik görevlisi olmak isteyen kişilere güvenlik kartı verilir.
Güvenlik görevlisi olabilmeleri için kişilerin eğitimleri oldukça önemlidir. Silahlı güvenlik görevlileri 21 yaşını tamamlamış ve lise öğrenimlerini bitirmiş olmaları gerekir. Silahsız eğitim almak için ise kişilerin 18 yaşını tamamlamış ve ilk öğretimini tamamlamış olmaları gereklidir. Silahlı eğitim alarak silahlı güvenlik olma hakkı kazananlar ile silahsız eğitim kursunu tamamlayarak silahsız güvenlik görevlisi olma hakkı kazananlar arasında aldıkları görevlerde biraz farklılıklar vardır.
Güvenlik Sertifikası Almanın Şartları Nelerdir?
Güvenlik Görevlisi Sertifikası Nereden Alınır?
Günümüzde en çok tercih edilen mesleklerden birisi olan güvenlik görevlisi mesleği sertifikaya vermeye hak kazanmış olan güvenlik kursları tarafından kurslara katılım sonrasında sertifikaya hak kazanmış kişilere verilmektedir.
Sertifikayı alarak silahlı veya silahsız olarak güvenlik olmaya hak kazanmış olan kişiler kurs sonrasında hemen güvenlik görevlisi olabilir. Güvenlik görevlilerine günümüzde bir çok alanda ihtiyaç duyulmaktadır. İşe yerleştirme sorunu bulunmayan bu iş kolunda kişiler kendi alanlarına göre mesleklerin güvenliğini sağlamak için de iş yerleşimi yapabilir.
Güvenlik Görevlisi Eğitim Süresi
Güvenlik kurslarında bir birinden farklı süreler sonrasında güvenlik görevlisi olmak isteyenlere kurs verilse de temel olarak silahlı temel eğitim süresi 120 saat olarak belirlenmiştir. 120 saatlik süre ortalama olarak 15 gün içinde özel güvenlik eğitim kurslarında verilmektedir. 15 günlük eğitim kursları sonrasında silahlı güvenlik olmaya hak kazanmış kişiler 3 gün de ilave olarak silah kullanım eğitimi almaları gerekir. 3 gün içerisinde 25 mermi atış eğitim hakları bulunmaktadır.
Silahsız güvenlik eğitimlerinde bu süre 100 saat olarak belirlenmiştir. Bu eğitimin süresi de 15 gün olarak belirlenir. Öğrencilerin her eğitim sisteminde olduğu gibi özel güvenlik kurslarının belirlemiş olduğu bir müddet devamsızlık hakları da bulunmaktadır.
Güvenlik Maaşları Ne Kadar?
Güvenlik maaşları için tek bir yanıt vermek hiçbir zaman mümkün değildir. Her firma kendi bünyesinde çalıştırmış olduğu güvenlik görevlilerine farklı maaş uygulamasına gidebilir. Güvenlik görevlilerinin maaş sistemi çalıştıkları müesseselerin ücret ödeme politikası ile birebir alakalıdır. Günümüzde devlet dairelerinde çalışan güvenlik görevlilerinin bir çoğu özel güvenlik kurslarından sertifika alarak devlet dairelerinde çalışmaktadır. Devlet dairelerinde çalışan bir çok güvenlik görevlisinin taşeron firmalar tarafından bu alanlara tahsis edildiği bilinmektedir.